SZÁLLÁS FOGLALÁS   Érkezés dátuma Távozás dátuma
Orfűtours Kft | 7622 Pécs Bajcsy-Zsilinszky u. 14-16. | +36 72 378 511 | +36 30 9591 590 | info@orfutours.hu
FRISS  HÍREINK
ORFŰ ÉS KÖRNYÉKE

Orfű

A Mecsek hegység északnyugati "hátán", Pécstől 16 km-re elhelyezkedő Európa-szerte ismert üdülőfalu. A völgy korábbi öt ősi településének összeolvadásával, egy mély történelmű település alakult ki, a természeti értékek és az emberi beavatkozás tökéletes egyensúlyában.
A mindössze 800 lelket számláló település kisvárosnyi területe három gyönyörű tó körül gyűrűzik, erdők, ligetek és szépen rendben tartott parkok közepette.
Bővebben >>

Pécs

Pécs, a maga kulturális és természeti adottságaival régóta a turizmus egyik kedvelt központja. Színes rendezvényei, magával ragadó hangulata, kellemes szabadtéri kávézói, múzeumai és gyűjteményei olyan vonzerőt adnak a városnak amely méltán teszik világhíressé Baranya szívét.
Bővebben >>

Abaliget

Abaliget Pécstől mintegy 16km-re Orfűtől 3 km-re terül el. Természeti szépségét már a római korban felismerték. Erről tanúskodik az "Abaligeti Vénusz", egy szép bronz szobor, melyet itt őrzött meg a föld mélye ez időből, s amely ma a pécsi régészeti kiállításon látható. Abaliget elsősorban cseppkőbarlangjáról híres, ami mind természeti értékeit, mind egészségmegőrző szerepét tekintve kiemelkedően fontos érték.
Bővebben >>

Magyarhertelend

Magyarhertelend a Mecsek lankái, zöldellő rétjei és festői szépségű erdők között terül el. Mai lélekszáma közel 700 főt tesz ki, ehhez jön a nyári szezon többezres turistatömege. A település Pécstől 20 km-re, Orfűtől 5-km-re fekszik.
Bővebben >>

Siklós

Dél-Baranya és a Dráva medence természeti, történeti és kulturális értékekben egyik leggazdagabb települése. Jelentőségét kiváló természeti adottságai, szubmediterrán éghajlata, az itt élők vendégszeretete és a magyar történelemben betöltött szerepe adja.
Bővebben >>

Villány

Villány és Villánykövesd nemzetközileg ismert és elismert borvidéke a délbaranyai régiónak. A csapadéknak a napsütésnek és a lankás hegyoldalaknak köszönhetően, olyan nemes íze van a villányi boroknak, amelyet mindenképpen meg kell kóstolnia az idelátogatónak. A város minden utcájában táblák jelzik hol kóstolható, hol vásárolható a kiváló minőségű villányi bor. A magas minőséget az itt elsőként megalakult BORÚT EGYESÜLET is vigyázza.
Bővebben >>

Harkány

Harkány Magyarország egyik legjelentősebb, legszebb gyógyfürdőhelye. Természeti adottságai igen kedvezőek, így a pihenni, kikapcsolódni vágyó turisták is rendszeresen látogatják. Harkányban több mint másfél évszázada gyógyítják az izületeikre panaszkodókat, nőgyógyászati gondokkal küszködőket. Itt hosszú távon mindenképpen garantált a gyógyulás, a kellemetlen egészségügyi panaszok enyhülése.
Bővebben >>

Szigetvár

Szigetvár történelmi város, a történelmi múltjából kiemelkedik Zrínyi Miklós és vitézeinek hősiessége. A várkapitány 2500 katonájával állt helyt a Szulejmán szultán vezette 80 000-es török hadsereg támadásaival szemben. Az utolsó napon 1566. szeptember 7-én, Zrínyi a 200 vitézre olvadt csapatával kitört a várból, itt érte mindannyiukat a hősies halál.
Bővebben >>
k3net.hu © 2010 | www.orfutours.hu Szállások | Programok | Környék | Kapcsolat | Partnerek